Op kringloopenergie.nl maken we gebruik van cookies voor webstatistieken en advertentiecampagnes. Dat gebeurt volledig anoniem. Als u verder gaat, accepteert u onze cookies. Privacybeleid

Ons verhaal

Samen met u gaan we voor een duurzame toekomst door zoveel mogelijk hergebruik van afval én energieopwekking uit duurzame bronnen.

De HVC afvalenergiecentrale

Waar staan we voor?

KringloopEnergie is onderdeel van HVC, het grootste niet-commerciële afvalenergiebedrijf van Nederland. HVC is het eerste afvalenergiebedrijf dat energie levert aan huishoudens in Nederland. Die energie is gemaakt van restafval dat niet meer hergebruikt kan worden. Samen met u gaan we voor een duurzame toekomst door zoveel mogelijk hergebruik van afval én energieopwekking uit duurzame bronnen zoals biomassa, wind en zon. Zo brengen we samen de economie van morgen tot stand: de circulaire economie.

Help ons het verschil te maken

 • HVC levert vanaf 2017 duurzame elektriciteit uit het grootste windpark van Nederland: "Gemini"

 • 5500 scholieren bezoeken jaarlijks de HVC afvalenergiecentrales voor een rondleiding

 • Hout dat niet geschikt is voor hergebruik, levert elektriciteit op voor 60.000 huishoudens

We streven naar minder afval

Ladder van Lansink

Het scheiden van huishoudelijk afval begint bij u thuis

Het scheiden van uw huishoudelijk afval begint bij u thuis: gft, glas, papier, plastic, textiel houdt u apart en grof huisvuil brengt u naar het afvalbrengstation. HVC haalt het afval gescheiden op en verwerkt het restafval dat niet meer hergebruikt kan worden in de afvalenergiecentrales. Daar maken we energie van restafval door middel van verbranding. We streven naar zo min mogelijk restafval, maar zolang we afval produceren is het verbranden van restafval de meest verantwoorde manier van afval verwerken. Daarnaast investeren we actief in opwekking van energie uit andere duurzame bronnen zoals biomassa (afvalhout), wind en zon.

De voordelen op een rij

 • Goed bezig

  KringloopEnergie is opgewekte energie uit restafval, biomassa, wind en zon. Samen met u werken we aan de circulaire economie; preventie en hergebruik van afval, energiebesparing en duurzame energiebronnen.
 • Eenvoudig

  Aanmelden is makkelijk en binnen 5 minuten geregeld. Vul uw gegevens in en wij regelen voor u de rest!
 • Zorgeloos

  We bieden verschillende energieproducten; Elektriciteit, Gas en Warmte. Meld u aan en houd uw energiezaken bij in MijnKringloopEnergie.

Vul uw gegevens in en meld u aan voor KringloopEnergie

Disclaimer
Door gebruik te maken van de berekening geeft u HVC KringloopEnergie toestemming om gegevens over uw aansluiting en contract voor elektriciteit of gas te raadplegen, te gebruiken en op te slaan om een offerte op maat te kunnen maken. Daarnaast geeft u aan de contractant te zijn van de aansluiting elektriciteit en gas op het leveringsadres.