Op kringloopenergie.nl maken we gebruik van cookies voor webstatistieken en advertentiecampagnes. Dat gebeurt volledig anoniem. Als u verder gaat, accepteert u onze cookies. Privacybeleid

Klantenservice

Als u een vraag heeft over KringloopEnergie beantwoorden wij deze natuurlijk graag. Hieronder vindt u alle manieren waarop u contact met ons kunt opnemen, en we hebben ook de meest gestelde vragen voor u verzameld op onze pagina Vraag en antwoord.

De meest gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Kijk dan eens op onze pagina Vraag en Antwoord.

 • Wat is HVC KringloopEnergie?

  KringloopEnergie is energie uit restafval, biomassa, wind en zon. KringloopEnergie is onderdeel van HVC, wat staat voor Huisvuilcentrale. HVC is het grootste niet-commerciële afvalenergiebedrijf van Nederland. Het eerste afvalenergiebedrijf dat energie levert aan alle huishoudens in Nederland. Vooropgesteld streven we natuurlijk naar minder afval, maar zolang we afval produceren is de meest verantwoorde manier van afval verwerken, het verbranden van afval in plaats van het te storten. Vanuit het restafval dat we verbranden wordt energie opgewekt, KringloopEnergie. Dat is nu beschikbaar voor alle huishoudens in Nederland. Voor meer informatie kunt u ook het filmpje op de homepage van onze website bekijken.

 • Wat doet HVC KringloopEnergie anders dan andere energieleveranciers?

  HVC levert de opgewekte energie uit restafval, biomassa, wind en zon al jaren aan haar aandeelhouders (kijk of uw gemeente ook samenwerkt met HVC). In deze 46 gemeenten wordt het restafval van de inwoners naar de afvalenergiecentrales van HVC gebracht. Het restafval wordt verbrand en zet HVC om in energie. Die energie wordt weer gebruikt voor het laten branden van straatverlichting en verkeerslichten in gemeenten. Vandaar ook de naam KringloopEnergie. Vanaf maart 2016 is deze energie ook voor u beschikbaar en wel tegen inkoopprijzen. Daarnaast dalen de vaste leveringskosten naar maten u langer klant bent. Dus ook daar zijn we anders in. U bent bij KringloopEnergie altijd verzekerd van een lage prijs.


 • Hoe zorgt HVC KringloopEnergie voor meer opwekking van energie uit duurzame bronnen?

  HVC KringloopEnergie is onderdeel van HVC. HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert en levert HVC duurzame energie onder andere vanuit de eigen energiecentrales en het windpark Gemini. Deze wordt geleverd aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunt HVC bij maatregelen om lokaal te verduurzamen zowel met afval als op energiegebied. HVC heeft door middel van KringloopEnergie deze energie ook voor uw beschikbaar gemaakt, tegen inkoopprijzen. Daarnaast betaalt u 70 euro vastrecht per product, per jaar, dat is 5,83 euro per maand (inclusief BTW). Dit is nodig om de energie aan u te kunnen leveren, service te verlenen, het bijhouden van de website en MijnKringloopEnergie en de uitvoering van administratieve werkzaamheden.

 • Wat houdt energie tegen inkoopprijzen van HVC KringloopEnergie in?

  De inkoopprijs is de prijs die HVC KringloopEnergie op de energiemarkt betalen voor elektriciteit en gas. Omdat HVC KringloopEnergie niet met marges rekent betaalt u dus altijd een eerlijke prijs voor uw energie.

 • Ik heb geen e-mailadres, kan ik klant worden bij HVC KringloopEnergie?

  Op dit moment is het niet mogelijk om zonder e-mailadres uzelf online aan te melden.

 • Wat is en wat doet een netbeheerder?

  De netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het energienetwerk (gas en elektriciteit). De netbeheerder zorgt dat er in een bepaalde regio een netwerk van kabels en leidingen ligt, waardoor uw elektriciteit en gas veilig en continu kan worden getransporteerd. De netbeheerder is daarnaast ook verantwoordelijk voor aanvragen van en wijzigingen aan de energieaansluiting, storingen, de gas- en elektriciteitsmeter en de aansluit- en transportovereenkomst. Als eigenaar van de meters zal de netbeheerder daarnaast (minimaal) eens in de drie jaar fysiek ter controle de standen van uw meters opnemen.

  Wie uw netbeheerder is, verschilt per regio. U kunt uitzoeken wie uw netbeheerder is via www.eancodeboek.nl. De netbeheerder brengt de kosten voor zijn dienst in rekening via de energieleverancier. U ontvangt dus alle kosten met betrekking tot energie op één nota. De netbeheerkosten zijn bepaald door de netbeheerder en dus bij elke energieleverancier hetzelfde.

 • Ik ben al klant van HVC KringloopEnergie, hoe kan ik de aanvullende producten Elektriciteit, Gas, Warmte afsluiten?

  Als bestaande HVC KringloopEnergie klant heeft u de beschikking over MijnKringloopEnergie. In deze persoonlijke omgeving kunt u aanvullende producten afsluiten. NB: meld u zich als bestaande HVC KringloopEnergie klant dus niet aan via de website. 

 • Wat zijn de contactgegevens van HVC KringloopEnergie?

  Vind alle contactgegevens van de klantenservice op de pagina Klantenservice.
 • Hoe meld ik mij aan voor warmte?

  U kunt zich online (via deze website) aanmelden voor de levering van warmte mits u in een gebied woont waar HVC haar warmtenet heeft. Klik op 'Meld u direct aan' en volg te aangegeven stappen. Mocht u er niet uitkomen, belt u dan met onze klantenservice.

 • Wat zijn de belangrijke elementen uit de Warmtewet?

  • Betaalbaarheid Er wordt een maximumtarief ingevoerd. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks de maximale warmtetarieven vast die in rekening mogen worden gebracht, waarmee vanaf januari 2014 ook wettelijk geregeld is dat de kosten bij gebruik van warmte vergelijkbaar zijn met de kosten bij gebruik van gas voor centrale verwarming en warm water.
  • Betrouwbare levering Leveranciers zijn verplicht tot een storingsregistratie en het melden van langdurige storingen. Bij langdurige storingen in de warmtelevering hebben gebruikers recht op Klachten & Compensatie.
  • Goede service de warmteleverancier stuurt minstens eenmaal per jaar een duidelijke factuur.
  • Gegarandeerde levering van warmte Ook wanneer productiefaciliteiten of bedrijfsvoering in een bepaalde regio waar stadswarmte geleverd wordt, niet langer rendabel is, moet de leverancier aan zijn leveringsplicht voldoen om de warmtelevering te borgen.
  • Duurzaamheid Stadswarmte draagt bij aan energiebesparing en reductie van CO2-emissies. De Warmtewet benoemt het nuttig gebruik van restwarmte. De Wet verplicht tot voorlichting over energiebesparing door de leveranciers.


 • [warmte] Hoe meld ik een warmtestoring?

  Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week via het nummer 0800-4823637.

Storingen warmtelevering

Tijdelijk geen warmte in uw woning is onaangenaam. Voor de juiste oplossing is het allereerst belangrijk om te weten waar de storing vandaan komt en om te controleren of er actuele storingen bekend zijn.

Actuele storingen

Op dit moment zijn de volgende storingen bij ons bekend:

 • 17 januari 2018: Geplande Warmteonderbreking - Broek op Langedijk

  Grootoort 1 t/m 41 en Langoort 3 t/m 13 te Broek op Langedijk

  Op woensdag 17 januari 2018 vinden werkzaamheden plaats in de straat Grootoort. In verband met het aansluiten van de in aanbouw zijnde hoogbouw appartementen. Dit betekent dat u woensdag 17 januari 2018 van 9:00 uur tot circa 15:00 uur niet over warmte en warm kraanwater kunt beschikken.

  Eerder of later
  We zetten ons in om de werkzaamheden vόόr de aangegeven tijdstippen uitgevoerd te hebben. Hierbij kan het voorkomen dat we eerder klaar zijn en u weer gebruik kunt maken van warmte. Het kan helaas ook gebeuren dat de werkzaamheden langer duren. Uiteraard doen wij ons best om het ongemak voor u tot een minimum te beperken. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, melden wij dit op deze website.


Storing warmtelevering

Heeft u geen warm water en wordt uw verwarming niet warm of heeft u een lekkage van de warmte-unit, bel dan de storingsdienst van HVC. Deze kunt u 24 uur per dag bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-4823637.

Compensatieregeling

Wanneer er een storing in de warmtelevering van HVC optreedt zonder dat deze vooraf is aangekondigd en deze langer dan 4 uur duurt, dan heeft u mogelijk recht op een wettelijk vastgestelde standaard compensatie. Kijk voor meer informatie op onze pagina Vraag en Antwoord.

Hulp nodig?

088-6464100

Onze klantenservice is nu open.

Sluiten

Wij zijn bereikbaar op (met uitzondering van feestdagen):

Maandag van 8:30 - 17:00 uurDinsdag van 8:30 - 17:00 uurWoensdag van 8:30 - 17:00 uurDonderdag van 8:30 - 17:00 uurVrijdag van 8:30 - 17:00 uurZaterdag zijn we geslotenZondag zijn we gesloten

klantenservice­@kringloopenergie.nl

wij reageren binnen 24 uur

klantenservice